På denne side kan du se en samlet oversigt over bisidderordninger i forhold til anbringelsesområdet, og lære mere om, hvordan en bisidder kan være til nytte for dig.
Mange føler sig utrygge eller usikre, hvis de skal til møde med kommunen eller andre. Derfor kan det være rart, at have en bisidder med til møderne.
Min bisidder gav mig følelsen af virkelig at blive hørt og at vedkommende er 100% på ens side. Det har været en kæmpe hjælp, da min bisidder har kunne hjælpe mig med at få ting sagt, som er ret svære og som jeg måske ellers ikke ville have sagt til sagsbehandleren, hvis ikke jeg havde haft min bisidder.
– Camilla
Hvad er en bisidder?
En bisidder er en slags “støtteperson” – en voksen, der kan hjælpe og støtte dig, så du får sagt og spurgt om de ting, du gerne vil, til møder med fx din sagsbehandler. Bisidderen kan samtidig være behjælpelig med at lytte og huske vigtige informationer.
Du har altid ret til at have en bisidder med til møder med myndighederne. Retten til en bisidder er indskrevet i Serviceloven. En bisidder skal være fyldt 15 år.
Min bisidder hjalp mig med at forberede mig, inden jeg skulle til møde. Til mødet, hjalp min bisidder mig med at få sagt de ting, jeg ville, og at jeg kunne holde pause, når jeg ikke kunne klare mere.
– Elias
Hvor og hvordan får jeg en bisidder?
Alle kan frit vælge en bisidder til at hjælpe og støtte sig i kontakten til myndighederne. Du vælger selv din bisidder. Vi anbefaler, at du vælger en, der er godt klædt på til lige præcis at bisidde dig og din situation. Vil du gerne have en bisidder, men har svært ved at finde en, kan kommunen også hjælpe med at finde en. Derudover findes der en række foreninger og aktører, der også tilbyder hjælp og støtte som bisidder. Vi har samlet de mest centrale i forhold til anbringelsesområdet nedenfor.