Radioprogrammer og podcasts

De Anbragte

24/7 og Ungdomsbureauet
2022

Hvad sker der, når man ikke kan bo i det hjem, man er født ind i? Når man bliver sat i verden af forældre, der af forskellige årsager ikke kan magte verden selv? Podcastserien ”De Anbragte” er fortællinger fra otte unge, der på egen krop har mærket, hvordan anbringelser sætter spor på krop og sjæl. Deres fortællinger bygger på bogen af samme navn og skal være med til at nuancere et anbringelsesdanmark, der på godt og ondt har betydning for unge, hvis hjem ikke er det samme, som de fleste andres.

Du kan finde og høre alle udsendelserne her.

En afgørende forskel – Jan og Ebba

Radio 4 Reportage
08.02.2020

I løbet af livet møder mange af os en eller flere personer, som får stor betydning for vores tilværelse. Men for nogle forandrer mødet med et andet menneske deres liv fuldstændigt – og for altid. I denne miniserie taler vi med personer, hvis skæbne blev omskrevet, fordi de mødte et menneske, der gjorde en afgørende forskel. I dette afsnit kan du høre historien om Jan, der har tilbragt det meste af sin barndom på børnehjem – uden fast tilknytning til hverken voksne eller andre børn. Livet uden en base gjorde Jan til en vild dreng, der ikke var bange for nogen eller noget, og som ifølge ham selv formentlig ville være endt som en hårdkogt kriminel. Eller som en død mand. Men Jans liv tager en afgørende drejning, da den mystiske Ebba en dag dukker op på børnehjemmet.

Du kan høre udsendelsen her.

En afgørende forskel – Henrik, Alex og Hr. Holm

Radio 4 Reportage
15.02.2020

I løbet af livet møder mange af os en eller flere personer, som får stor betydning for vores tilværelse. Men for nogle forandrer mødet med et andet menneske deres liv fuldstændigt – og for altid. I denne miniserie taler vi med personer, hvis skæbne blev omskrevet, fordi de mødte et menneske, der gjorde en afgørende forskel. I dette afsnit kan du høre historien om Henrik og Alex, som begge i en tidlig alder bliver sendt på behandlingshjem, fordi de kommer fra ustabile hjem. Livet på institution gør ikke tilværelsen nemmere for de to drenge, som ikke kender til sociale koder og higer efter de voksnes omsorg. Den ene bliver selvudslettende, den anden tester konstant andres og egne grænser. Men Henriks og Alex’ liv tager en afgørende drejning, da de ved et tilfælde ender på det behandlingshjem, hvor hr. Holm arbejder som pædagog.

Du kan høre udsendelsen her.

Zornigs Zone uge 1 – Jimmy Gørtz

Radio 24/7 Reportage
10.01.2016

Jimmy Gørtz bliver første gang slået i gulvet, da han netop har lært at gå og vil stavre over for at give sin far et knus. I dag er han 56 år gammel og har en tilværelse med et godt job og en kærlig familie. I dette afsnit af Zornigs Zone fortæller Jimmy om, hvordan han har lukket kærligheden ind i sit liv, selvom han er opdraget med at få bank, hvis han viste følelser.

Du kan høre udsendelsen her. Vær opmærksom på, at denne reportage kun kan afspilles på telefon eller tablet.

Zornigs Zone uge 2 – Jimmy Gørtz

Radio 24/7 Reportage
17.01.2016

Da han har flest ansvarsområder som leder, har han 3500 medarbejdere under sig. Jimmy har fået en på alle måder flot karriere, selvom ingen af de voksne, han mødte som barn, så nogle kvaliteter i ham. Men medaljen har en bagside – for Jimmy bliver afhængig af at arbejde og er så hårdfør, at han kan overhøre selv meget voldsomme symptomer på stress. Jimmy Gørtz besøger Zornigs Zone for anden gang til en snak om mønsterbryderes forcer og faldgruber i arbejdslivet.

Du kan høre udsendelsen her. Vær opmærksom på, at denne reportage kun kan afspilles på telefon eller tablet.